Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Topix endeksinin dün 6 günden bu yana ilk kez gerilemesinin ardından yatırımcıların Fed’in para politikası kararını beklemeleri ile dalgalı bir seyir izliyor.

Pioneer Corp., iş gücünü yüzde 10 oranınında düşüreceği ve ses ekipmanları işletmesini KKR & Co.’ya satacağı açıklamasının ardından yüzde 1.3 prim yaptı. Japonya’nın en büyük ikinci çelik üreticisi JFE Holdings Inc., Vietnam’daki çelik projesi için fizibilite çalışmalarına devam etmeyeceği açıklaması ile yüzde 0.6 yükseldi. Japonya’nın en büyük ikinci gemicilik şirketi Mitsui OSK Lines Ltd., dün emtia nakliye oranlarının gerilemesi ile Nikkei 225 Stock Average’daki en büyük düşüşü kaydetti.

Topix, yüzde 0.2 kadar yükselmesinin ardından yüzde 0.3 gerileyerek Tokyo saati ile 12:42’de 1,307.60 puan oldu. Endekste yükselen her üç hisse senedi için beş hisse senedi gerileme gösteriyor. Nikkei 225 büyük bir değişiklik göstermeyerek 15,911.71 puanda. Yen dolar karşısında, dün yüzde 0.1’den az yükselmesinin arından yüzde 0.1 düşüş ile 107.18 yen oldu.

Resona Bank Ltd. şef piyasa stratejisti Koichi Kurose, “Piyasa, yatırımcılar dünya genelinden gelecek ABD para politikası, İskoçya bağımsızlığı, Irak ve Ukrayna haberlerinin etkilerini öngörmekte güçlük çektikleri için dalgalanıyor. Fed için bir fikir birliği bulunmuyor, piyasanın Fed açıklamasını yaptığı zaman nasıl bir reaksiyon vereceğini söylemek zor” dedi.