Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin merkez bankasının teşvik sağlayacağı haberi ile gösterge endeks 2002’den bu yana en uzun süreli kayıp dönemini sonlandırmaya hazırlanırken yükseliyor

Varlık bakımından dünyanın en büyük bankası olan Industrial ve Commercial Bank of China Ltd. Hong Kong’ta yüzde 1.8 değer kazandı. Pioneer Corp., iş gücünde azatlım yapacağını açıklamasının ardından yüzde 1.6 yükseliş gösterdi. SJM Holdings Ltd., Credit Suisse Group AG’nin şirketin Macau işletmesi için gelir tahmini düşürmesinin ardından Hong Kong’da yüzde 5.1 düşerek kumarhane hisselerindeki kayıpları hızlandırdı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.4 yükselerek Hong Kong saati ile 12:08’de 144.80 puana geldi. Endeks dün düşüşü 9. güne taşıyarak Haziran 2002’den bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetmişti. Sina.com’un haberine göre Çin merkez bankası (PBOC), ekonomiyi desteklemek için ülkenin en büyük 5 bankasına 500 milyar yuan (84.1 milyar dolar) likidite sağlayacak.

Melbourne’de bulunan Pengana Capital Ltd portfolyo yöneticilerinden Tim Schroeders, “Yetkililer bankalar daha fazla likidite sağlayarak minimum ve kabul edilebilir seviyede büyümeyi sağlama almak istiyorlar ve bence piyasa bu durumu olumlu karşılayacak. Özellikle hafta sonu gelen zayıf verilere bakıldığında, bir çeşit teşvik önlemlerinin alınması zaten bekleniyordu. Ancak bu kadar hızlı gerçekleşmesi piyasada şaşkınlık yarattı” yorumunda bulundu.