Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD merkez bankası faiz artırımı tarihi konusunda değerlendirmeler yaparken Fed’in üç başkanı erken hareket etmenin ekonomi için uzun süre beklemekten daha büyük risk oluşturduğunu ifade ediyor.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans Washington’da yaptığı açıklamada, “ABD para politikasının duruşunda düzenlemeler yapma konusunda olağanüstü sabırlı olmalıyız. Hatta enflasyon hedefindeki ılımlı bir yükselişin para politikası hedeflerimizin risklerine uygun bir dengeleme yapmasına izin vermede bile sabırlı davranmalıyız” dedi.

Evans yaptığı yorumlarla New York Fed Başkanı William C. Dudley ve Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota’nın görüşlerine katıldığını ortaya koydu. Dudley ve Kocherlakota, ABD ekonomisinin yüksek borçlanma maliyetlerine dayanabileceğinden emin olunmadan Fed’in herhangi bir değişiklik yapmaması gerektiğini dile getirmişti. Ayrıca aşırı düşük enflasyonla ilgili endişelerini belirterek 1937 yılına gönderme yaptılar. Bir yıllık para politikası sıkılaştırmasının Büyük Buhran’daki zayıf toparlanmadan çıkılmasına yardımcı olduğunu ifade ettiler.