Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:45'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Euro Bölgesi'nde enflasyonun yavaşlaması ile birlikte yükselirken, ABD endeks vadelileri yukarı yönde hareket etti ve euro dolar karşısında iki yılın en düşük seviyesine indi. Altın bu yılın en düşük seviyesine indi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, New York saati ile 07:11'de, yüzde 0.6 yukarıda seyrediyordu ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.3'lük bir çıkış gerçekleştirdi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.4 yükseldi ve euro dolar karşısında yüzde 0.7 zayıflayarak 1,2592 seviyesine indi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dört baz puan sıçrayarak yüzde 2.52'ye yükseldi. Altın yüzde 0.7 geriledi.

Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları endeksi Eylül ayında yıllık bazda, Ağustos ayındaki yüzde 0.4'lük çıkışın ardından yüzde 0.3 yükseldi. Enflasyonun hedef seviyenin oldukça altında kalması, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) deflasyondan kaçınmak için teşviklerde artışa gideceği spekülasyonunu güçlendirdi. Avrupa Merkez Bankası politika yapıcıları 2 Ekim'de bir araya gelecek. ABD'de bugün açıklanacak olan tüketici güveni endeksinin yedi yılın en yüksek seviyesi yakınında çıkması bekleniyor.

Hellerup, Danimarka'da Saxo Bank A/S'nin özel bankacılık biriminin şef yatırım yetkilisi Teis Knuthsen, "AMB, Avrupa'daki ekonomik aktiviteyi artırmak için zaten çok fazla şey yaptı," dedi ve "AMB'nin tedbirlerinin en önemli sonucu eurodaki düşüş oldu. Bunun Avrupa'daki şirketler açısından faydasını küçük göremezsiniz" şeklinde görüş bildirdi.

(14:45'te güncellendi)