Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük sanal pazarı EBay Inc., aktivist hissedar Carl Icahn’ın 9 aylık baskısının ardından şirketin ödeme kolu olan PayPal’ın 2015’te ayrı bir şirket olacağı kararını açıkladı.

Kararın alınmasında, hızla değişen iki farklı endüstride faaliyet gösteren şirketlerin birbirinden bağımsız olarak devam etmesinin gerek rekabet gerek stratejik açıdan daha avantajlı olacağı düşüncesinin etkili olduğunu belirtildi.

Kaliforniya merkezli şirket tarafından yapılan açıklamada EBay ve PayPal’ın 2015’te yılında bağımsız iki şirket olacağı ifade edildi. Şirketin CEO’su John Donahoe, Mart ayında bütünüyle alınacak bir ayrılık kararının “iyi bir fikir olmadığını” ifade etmişti ve yeni kararın ardından Donahoe yönetim kadrosunda bulunmayacak.

Şirketlerle ilgili verilerin paylaşıldığı kararda, PayPal’da bugün 152 milyon adet kayıtlı hesap olduğu belirtildi. Hesap sayısını geçtiğimiz çeyrekte yıllık yüzde 15 oranında büyüten PayPal, geçtiğimiz 12 ayda gelirlerini yüzde 19 oranında arttırarak, yaklaşık 7,2 milyar dolara çıkardı. Online harcanan her 6 doların 1’inin PayPal üzerinden harcandığı belirtiliyor.