Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Accenture’ın uluslararası yeni birimi Accenture Digital, dünya çapındaki 28 bin kişilik uzman kadrosuyla Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamayı hedefliyor. Accenture, dijital alanındaki yetkinliklerini, küresel bilgi birikimi ve uluslararası ağıyla birleştirerek kurduğu Accenture Digital’ı Türkiye’de de faaliyete geçiriyor.

Accenture Digital, yeni birimin ve sunacağı hizmetlerin şirketlerin dönüşümüne katkısını  şöyle tarif ediyor: “İşletmeler, dijital hizmetlerin gücünden yararlanarak  yeni gelir kaynakları yaratabilecek ve büyüme sağlayacak. Dijital platformun; işletmelerin; müşteriler ve tedarikçilerle etkileşimlerini temelden değiştirerek geleneksel iş yapış biçimlerini yeniden şekillendireceğine vurgu yapılıyor.

Accenture Digital, 2014 mali yılında 5 milyar dolarlık bir iş hacmine ulaştı.  Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Accenture Türkiye Genel Müdürü Tolga Ulutaş, “Dijital, dünyaya bin yılda bir gelebilecek bir fırsattır ve Türkiye dahil her ülkeye eşit imkanlar sunmaktadır. Türk şirketler bu fırsatı değerlendirirse dünya ligine çıkıp global firmalarla rekabet edebilecek duruma gelebilirler. Şirketlerin, Dijital Çağ’ın doğurduğu yeni rekabet ve zorluklara hazır olabilmek için dijital dönüşüme hız vermeleri gerekiyor” dedi.