Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa’nın otomobil satışları büyümesi, Ağustos ayında 2014’ün en düşük seviyesine gerilemesinin ardından Volkwagen AG ve PSA Peugeot Citroen gibi otomobil üreticilerinin Euro Bölgesi’nin yavaşlayan ekonomisiyle başa çıkmak için fiyatlarda indirime gitmeleri ile Eylül ayında canlandı.

Brüksel merkezli Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin açıkladığı verilere göre araç kayıtları Eylül ayında yüzde 6.1 yükseliş göstererek bir yıl önceki 1.2 milyon seviyesinden 1.27 milyon araç seviyesine ulaştı. Mart ayından bu yana en güçlü şekilde gerçekleşen büyüme ile satışlar 2014’ün ilk 9 ayında yüzde 5.8 artarak 9.91 milyon araca ulaştı.

Avrupa otomobil sanayisinin geçtiğimiz yıl gerilediği 20 yıllın en düşük seviyesinden toparlanması bölge ekonomisinin yavaşlaması ile güçleşiyor. Uluslar arası Para Fonu (IMF), resesyon riski olduğunu belirterek geçtiğimiz hafta euro kullanan ülkeler için yurtiçi hasıla büyümesi beklentisini düşürdü. Olumsuz görünüm ile birlikte Alman otomobil satıcıları bu yıl indirimlere hız verdi.