Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, ekonomistlerin artış beklediği yarınki konut satışları verisi öncesi merkez bankalarının teşviki artıracağı yönündeki ihtimallerin güçlenmesi ile düşüşü 3. güne taşıyor.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, büyüme görünümünde daha ciddi sorunların yaşanması halinde ABD tahvil alımı programının uzatılabileceği belirtti. Avrupa Merkez Bankası ise ipotekli tahvil alımına bugün başladı.

Londra’daki Smith & Willamson Investment Management portföy yöneticisi John Anderson konuya ilişkin “ Piyasadaki risk iştahı geçen haftaya göre artmışa benziyor. Merkez bankalarının piyasaların daha yüksek faiz oranlarını kaldıramayacağını kabullenmiş görünmeleri de korkuları azaltmışa benziyor. Şu an top merkez bankalarında. Faizlerin daha uzun süre düşük kalması herkese ve yüksek faizli varlıklara fayda sağlayacaktır” yorumlarını yaptı.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 1 baz puan artışla New York saati ile 07:02’de yüzde 2.20 oldu. Ağustos 2024 vadeli yüzde 2.375’lik tahvilin fiyatı 3/32 veya 1.000 dolar başına 0.94 dolar 101 ½ oldu.