Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, beklentilerin üzerinde gelen ekonomik büyüme verisinin geniş ölçekli teşvik sınırlandıracağı iddiaları ile dört gün içinde 3. kez geriliyor

Hualan Biological Engineering Inc., sağlık hizmetleri şirketlerinin sanayi grupları arasındaki en büyük düşüşü göstermesi ile yüzde 3.1 değer kaybetti. Zhejiang Zheneng Electrci Power Co., eyalet hükümetin devletin sahip olduğu işletmelerde reform yapacağı beklentileri ile yüzde 9.9 yükseldi. China Mobile Ltd. karında düşüş olduğu açıklamasının ardından Hong Kong’da 3 haftanın en düşük seviyesine indi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek yerel saati ile 11:30’da 2,350.43 puan oldu. Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.1 düştü. Çin İstatistik Kurumu’nun Pekin’de yaptığı açıklamaya göre yurtiçi hasıla büyümesi Temmuz-Eylül döneminde bir önceki yıla göre yüzde 7.3 yükseliş gösterdi. Bloomberg News anketine katılan analistler büyümenin yüzde 7.2 olacağı yönünde tahminde bulunuyordu. Çin’de sanayi üretimi Eylül ayında bir yıl önceye göre yüzde 8 artış gösterdi. Analistlerin tahmin medyanı yüzde 7.5 yükseliş göstereceği yönündeydi. Sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 6.9 artış ile 5 yıldan uzun bir sürenin en yavaş seviyesinde yükseliş kaydetmişti.