Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bill Gross’un isim yaptığı Pacific Life, Gross'un son girişimine destek verdiğini gösteriyor.

Pacific Management Co.’nun (Pimco) 1971’de sözleşme birimi olarak çalışmaya başladığı sigorta şirketi Pacific Life Insurance Co. bazı hesaplarını Bill Gross’un yeni şirketi Janus Capital Group Inc.’e taşıyor. Şirket yaptığı açıklamada bu kararın Gross’un şirketten ayrılmadan önce alındığını söyleyerek ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’ndan belirli ve birbirinden ayrı hesapları Pimco Global Multi-Asset Managed Allocation Portfolio’dan Janus Apsen Series Balanced Portfolio’ya aktarmak için izin istedi. Gross’un Pimco hesapları veya Janus Apsen Series Balanced fonu ile bağı bulunmuyor.

Pacific Life geçtiğimiz haftalarda Pimco’dan para taşıyan birkaç büyük yatırımcı şirketten biri. Ford Motor Co., Massachusetts Mutual Life Insurance Co., Alabama Hazinesi ve Florida emeklilik fonu, 70 yaşındaki Gross şirketten sürpriz şekilde ayrılmasının ardından fonlarını yeniden tahsis etti.

Gross’un ayrılmasını şaşkınlıkla karşılayan yatırımcılar, 26 Eylül’e kadar Gross’un yönettiği Total Getirili Fon’dan Eylül ayında rekor seviyede bir miktar olan 23.5 milyar doları geri çekti. Yeniden değerlendirmeler yapan yatırımcılar, hesaplarını rekabet içinde diğer fonlara, para piyasası fonlarına ve borsa yatırım fonlarına aktarıyor.