Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ford Motor Co., şirketin Çin'de büyümeye devam ederek Toyota'yı geçmesi ile üçüncü çeyrek karının analist beklentilerinden az gerilediğini açıkladı.

Geçtiğimiz ay 2014 yılı kar hedeflerine ulaşamayacağını açıklayan Ford, 835 milyon dolar, yani hisse başına 21 sent kar açıklarken, bir yıl önce aynı dönemde 1.3 milyar dolar, yani hisse başına 31 sent kar açıklamıştı. Tek seferlik kalemler hariç kar hisse başına 24 sent olurken, Bloomberg anketine katılan 18 analistin ortalama tahmini 19 sent kar olacağı yönündeydi. Ford'un bir yıl önceki tek seferlik kalemler hariç net karı 45 sent olmuştu.

Ford 29 Eylül'de yatırımcılarına bu yılki vergi öncesi karının 6 milyar dolara gerileyeceğini ve 7-8 milyar dolar aralığındaki yıl sonu hedefine ulaşamayacağını bildirmişti. 1 Temmuz'da emekli olan Alan Mulally'nin yerine gelen CEO Mark Fields, alüminyum gövdeli F-150'nin artan maliyetleri ile gelecek yıl için de beklentileri düşürmüştü.

Ford'un üçüncü çeyrekte vergi öncesi işletme karı 1.41 milyar dolar olurken, bir yıl aynı çeyrekte önce 2.3 milyar dolar seviyesindeydi. Araştırma şirketi Autodata Corp.'a göre Ford'un ABD'deki satışları bu yıl Eylül'de yüzde 0.5 gerileyerek, 1.88 milyon otomobil ve kamyonet düzeyine geriledi.Ç