Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Minneapolis Fed Başkanı Kocherlakota ABD Merkez Bankası'nın yüzde 2'lik enflasyon hedefini tutturmak için daha makul adımlar atamamasının güvenilirliği zedeleyebileceğini söyledi.

29 Ekim'deki Fed toplantısında kararlara muhalefet eden Kocherlakota bugün yaptığı açıklamada "Japonya'da ve şimdilerde Avrupa'da gördüğümüz üzere merkez bankalarının enflasyon hedeflerinin güvenilirliği önemsizleştirilmemeli" dedi.

Kocherlakota, Fed'in enflasyonu yüzde 2'ye çıkarmak için ayda 15 milyar dolar tahvil alımına devam edebileceğini ve faizleri sabit bırakabileceğini söyledi.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) politika açıklamasındaki muhalefette yapılan değişiklikler, daha genişlemeci politika yaklaşımından uzaklaşıldığını gösterdi. Eylül ayında Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser ve Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, açıklamayı ekonominin sağlamlığı konusunda yeterince iyimser bulmadıkları gerekçesiyle itiraz etmişlerdi. Her iki isim de faiz artışının çok geciktirilmesinin aşırı enflasyon veya finansal istikrar tehdidine yol açabileceğini belirtti.