Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Market News International haberine göre Çin Merkez Bankası (PBOC), likidite sıkıntısını hafifletmek için finans sistemine 50 milyar yuan (8.17 milyar dolar) kısa vadeli fon teklif etti.

İsimleri açıklanmayan üç kişiye dayandırılarak verilen habere göre PBOC, fonları enjekte etmek amacıyla Kısa-vadeli Likidite Operasyonları’nı kullanıyor. Australia & New Zealand Banking Group Ltd. ilk halka arzların en az 1 trilyon yuanı bloke edeceği tahmininde bulunurken, Guotai Junan Securities Co. bu tutarın 1.6 trilyon dolar olmasını bekliyor. 11 şirket ilk kez hisselerini satışa sunacak ve bunlardan 7’si Pazartesi gerçekleşecek. PBOC ise konu ile ilgili yorum yapmadı.

Ulusal Bankalar arası Fonlama Merkezi verilerine göre bankacılık sistemindeki fonlama müsaitliğinin göstergesi olan 7 günlük repo oranı, 222 baz puan veya yüzde 2.22 yükselerek yüzde 5.50 ile 8 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Ağırlıklı ortalama 15 baz puan yükseliş ile Şanghay saati ile 13:08’de yüzde 3.43’e ulaşarak Eylül ayından bu yana en büyük artışı kaydetmeye hazırlanıyor. Çin hisseleri kazançları genişletirken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 yükseldi.