Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de makine ve elektrikli ürün gibi işletme ekipmanı siparişleri, Ekim ayında gerileyerek şirket yatırımlarındaki son artışların süreklilik kazanmayabileceği sinyalini verdi. 

Askeriye dışı ve hava taşıtları hariç tüketim malı siparişleri üst üste ikinci ayda gerileyerek yüzde 1.3 azaldı. Tüm dayanıklı tüketim malı siparişleri ise askeri hava taşıtı talebindeki artış ile Ekim ayında yüzde 0.4 artarken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 0.6 gerileme olacağı yönündeydi.

Ulaşım dışı siparişler yüzde 0.9 azalarak bu yılın en sert düşüşünü kaydederken, beklenti yüzde 0.5 artış olacağı şeklindeydi. Savunma hariç ürünlerde siparişler yüzde 0.6 gerileyerek geçtiğimiz ay yaşanan yüzde 1.2'lik düşüşü devam ettirdi. Askeri hava taşıtı siparişleri Ekim'de yüzde 45.3 arttı. 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin toplam dayanıklı tüketim malı siparişleri tahminleri yüzde 3 düşüş ile yüzde 3 artış aralığında değişiklik gösterdi. Eylül ayı dayanıklı tüketim malı siparişleri yüzde 0.9 düşüş olarak revize edilirken, daha önce yüzde 1.1 gerilediği açıklanmıştı.