Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

San Francisco Fed Başkanı John Williams, işgücü piyasasındaki “güçlü ivmelenme” ve zayıf kalan ücret artışları ile birlikte faiz oranlarının Haziran ayında yükseltilmesinin zor bir karar olduğunu söyledi. Williams'ın politika üzerinde bu yıl oy hakkı bulunuyor.

Williams San Francisco’daki ofisinden gerçekleştirdiği telefon röportajında, “Enflasyonun daha fazla gerilemeyeceğini var sayarak Haziran’da faizleri artırmak ile ilgili kararın lehte ve aleyhte argümanlar ile zor bir karar olmasını bekliyorum. Bu makul bir tahmindir” diye konuştu.

Williams’ın değerlendirmeleri, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart’ın yorumları ile benzerlik gösteriyor. Lockhart faizlerin 2015 yılı ortasında artırılmasının makul olabileceğini belirtmişti. Lockhart’ın da Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bu yıl oy kullanan üyeleri arasında yer alıyor.

Williams’ın konuşması ardından ABD hisseleri New York’ta kapanış yapılması öncesinde kayıpları genişletti. Standard & Poor’s 500 Endeksi, yüzde 0.8 düşüş ile 2,028.26 puana geldi.