Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Yönetim Kurulu’nda bulunan iki Alman üye, Euro Bölgesi merkez bankası yetkilerine göre, Başkan Mario Draghi’nin Perşembe günü açıkladığı varlık alım programının genişletilmesi kararına yönelik karşı görüşe öncülük etti.

Bundesbank Başkanı Jens Weidmann ve Yönetim Kurulu üyesi Sabine Lautenschlaeger’ın şu an planın uygulanmasına karşı oldukları ifade edildi. Konu ile ilgili bilgi sağlayan kişiler görüşmelerin gizli olması nedeniyle isimlerinin açıklanmamasını istedi. Hollanda’dan Klaas Knot, Avusturya’dan Ewald Nowotny ve Estonya’dan Ardo Hansson’un da ayrıca programın içinde bulunduğumuz dönemde başlatılmasına karşı çekincelerini ifade ettikleri bildirildi. AMB sözcüsü konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti.

Draghi, Perşembe günü yaptığı açıklama ile deflasyonal sarmal tehdidiyle mücadele etmek için en az 1.1 trilyon euro (1.3 trilyon dolar) tutarında varlık alımı yapma taahhüdü verdi. Draghi, 25 üyeli kurulun “büyük bir çoğunluğunun” AMB kararı ile ilgili olumlu görüş bildirdiğini söyledi.