Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere’nin ekonomik büyümesi, 2014 yılı sonunda ekonomist tahminlerinin üzerinde yavaşladı. Üretim ve inşaat sektörünün daralması, tüketici talebindeki gücü gölgede bıraktı.

İngiltere ekonomisi son çeyrekte yüzde 0.5’lik bir genişleme göstererek bir yılın en yavaş büyümesini kaydetti. Bir önceki üç aylık dönemde yüzde 0.7 genişleme görülmüştü. Bloomberg News anketine katılan ekonomistler yüzde 0.6’lık bir genişleme olacağı tahmininde bulunuyordu. Ancak ekonomi yine de üst üste 8. dönemde de genişleme kaydetmiş oldu.

Ulusal İstatistik Kurumu baş ekonomisti Joe Grice, “Büyümedeki yavaşlama inşaat ve madencilik dahil olmak üzere dengesiz sektörlerden kaynaklanıyor. Ekonomide genel bir yavaşlamanın olduğunu söylemek için çok erken” dedi.

Sterlin dolar karşısında, verinin açıklanmasının ardından kazançları silerek yüzde 0.1 düşerek Londra saati ile 09:31’de 1.5070 dolardan işlem gördü.

Ekonomi 2014 yılında yüzde 2.6 büyüme göstererek 7 yılın en büyük yükselişini kaydetti. Uluslararası Para Fonu (IMF) İngiltere ekonomisinin bu yıl yüzde 2.7 genişleme kaydedceği tahmininde bulunuyor.