Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Japonya hisselerinin güçlenen yen ile gerilemesi ve ABD’de kar açıklamalarının ve dayanıklı mal siparişlerinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması ile değer kaybediyor. Gösterge endeks 4 ayın en yüksek seviyesinden geriliyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, dün 25 Eylül’den bu yana en yüksek kapanışı yapmasının ardından yüzde 0.4 düşerek Tokyo saati ile 09:00’da 141.81 puana geldi. Japonya’da Topix endeksi yüzde 0.7 geriledi. Standard & Poor’s 500 Endeksi dün yüzde 1.3 düşüş gösterdi. Nasdaq 100 Endeksi yüzde 2.6 gerileme ile Nisan ayından bu yana en sert düşüşü kaydetti. Caterpillar Inc.’ten Microsoft Corp.’a şirketlerin finansal sonuçları beklentilerin altında kaldı. İşletme ekipmanları siparişleri Aralık ayında beklenmedik şekilde gerileyerek düşüşü 4. aya taşıdı.

Melbourne’deki Pengana Capital Ltd. portfolyo yöneticilerinden Tim Schroeders, “ABD’de bazı önemli karların gerilediğini görebiliriz. Bu durum ABD piyasasına olumsuz etki ederek küresel bir yayılma gösterebilir. Zayıf kar açıklamalaru bir trend haline gelirse, volatilite artar” dedi.