Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:10'da güncellendi)

Euro, Yunanistan hükümetinin finansal zorunlulukları yerine getireceğine dair taahhütlerinin Euro Bölgesi'nde yeniden krize dönüş yaşanacağına dair endişeleri rahatlatması sonucu, değer kazandı.

Avustralya doları, merkez bankasının yarın vereceği karar öncesinde, ABD doları karşısında 5,5 yılın düşüğünden toparlanarak, 4 günün ardından yükseldi. İsviçre frankı, merkez bankasının euroya karşı müdahale kurunu gayri resmi şekilde sürdürdüğüne dair çıkan haberlerin ardından, 16 önemli para biriminin tümü karşısında değer kaybetti. 

Yunanistan Başbakanı ve maliye bakanı, resmi kreditörler ile yeni bir anlaşma sağlama umuduyla bu hafta Avrupa turuna çıkıyor. 

Frankfurt'ta bulunan Commerzbank kur stratejisti Lutz Karpowitz "Yunanistan'da yeni hükümet Euro Bölgesi'nin geri kalanı ile karşı karşıya gelerek hayal kırıklığı yaratmıştı. Ancak şu an herkesin uzlaşmaya çalıştığı anlaşılıyor ve piyasalar sakinleşiyor. Bu euro için de iyi" dedi.

Euro dolar karşısında yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 08:53'te 1.1317'den işlem gördü. Euro yen karşısında da yüzde 0.4 değer kazanarak 133.15 oldu. Yen dolar karşısında yüzde 0.1'lik kayıpla 117.65'ten alıcı buldu. İsviçre frankı euro karşısında yüzde 1.3 düşüşle 1.05240 seviyesine geldi.

(16:10'da güncellendi)