Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünya genelinde hisseler, Japonya'dan Avrupa'ya uygulanan teşvikler ve ABD'de hisselerin en yüksek seviyelerde seyretmesi ile, 2014 yılındaki zirveyi yakalayarak zirve rekoruna tırmandı. 

MSCI Dünya Endeksi 434.4 puana kadar yükselirken, Londra saati ile 10:27'de 434.27 puanda seyrediyordu. Gelişen ve gelişmiş ülke piyasası hisselerinin endeksi üst üste 11. günde yükselirken, bu aynı zamanda 2004'ten bu yana en uzun süreli kazanç periyodu. MSCI gelişmiş ülkeler göstergesi rekor kapanışa ilerlerken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi de Kasım'dan bu yana en yüksekte. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek yedi yılın zirvesinde ve yıllık kazancı yüzde 13'e taşımış durumda. Bu artışta Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin 1.1 trilyon euroluk parasal genişleme programı açıklaması büyük rol oynadı. 

Standard & Poor's 500 Endeksi Fed'in genişlemeci politikaları ile altı yıllık boğa piyasasında üç katından fazla kazanç gerçekleştirirken, şirket karları da iki katına ulaştı. S&P 500 Endeksi'nin dünü rekorla tamamlaması sonrasında endeks vadelileri yüzde 0.1 yukarıda. Nasdaq Bileşik Endeksi ise 2000'de ulaştığı tüm zamanların en yükseğine yüzde 1.6 yakınlıkta seyrediyor.