Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri gösterge endekslerin dün rekor seviyelere yakın kapanış yapmaları sonrası, yatırımcıların şirket karları ve verileri değerlendirmesi ile yatay seyrediyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, New York saati ile 09:35'te 2,111.18 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 25.99 puanlık düşüşle 18,198.58 seviyesine geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yatay seyretti.

Kansas City'deki Private Cliend Reserve Portföy Yöneticisi Tim Dreiling "Piyasanın geçen hafta ve tüm ay genelindeki yükselişine bakıldığında olumlu bir hava var" diye konuştu.

ABD'de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Ocak'ta eksi yüzde 0.7 olurken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı eksi yüzde 0.6 düzeyindeydi. ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri Aralık'taki yüzde 3.7'lik düşüşün ardından Ocak'ta yüzde 2.8 artarak, beklenenden iyi geldi. ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta bir önceki haftaya göre, Aralık 2013'ten bu yana en büyük artışı göstererek, istihdam piyasasındaki ilerlemenin dengesiz olduğunu gösterdi.