Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, ülke merkez bankasının ekonomik büyümeyi desteklemek için faiz oranını üç ay içinde ikinci kez indirmesinin ardından yükselişi 3. güne taşıyor.

Inner Mongolia Junzheng Energy & Chemical Industry Co. yüzde 8.4 ralli yaptı. Eletrikli araç üreticisi BYD Co. Hong Kong’da yüzde 4.2 yükseldi. Beijing SDL Technology Co. rekor seviyeye ulaştı.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.3 yükselerek yerel saat ile 13:45’te 3,318.43 puana geldi. Endekste gerileyen her hisse senedi için yaklaşık iki hisse senedi yükseliş gösteriyor.

Çin Merkez Bankası (PBOC), Cumartesi günü yaptığı açıklamada gösterge faiz oranını ve mevduat faizini 25 yüzde puan düşürdüğünü bildirdi. Merkez bankasının aldığı faiz indirimi kararı, Komünist liderlerin yıllık hedeflerini açıkladıkları yıllık yasama meclisi toplantısının öncesinde geldi. Ekonomistler, Başbakan Li Keqiang’ın 2015 yılı için yüzde 7 civarında bir büyüme hedefi açıklayacağı tahmininde bulunuyor. Geçtiğimiz yılın büyüme hedefi yüzde 7.5 idi. Li, Halk Kongresi'nin bu hafta yapacağı yıllık toplantıda hedeflerini açıklayacak.