Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ilaç sektöründe yeni bir dev birleşme haberi geldi. Küresel biyo-farma şirketi AbbVie, kanser biyo-teknolojisi alanında faaliyet gösteren Pharmacyclics'i 21 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Şirket, Pharmacyclics için, nakit ve hisse senedi karşılığı toplam 21 milyar dolar ödeyecek. Şirket için ödenen hisse başına 261.2 dolar, satış haberlerinin çıkmasından bir gün önce yani 24 şubat'taki kapanış değerinin yüzde 39 üzerinde.

AbbVie'den yapılan açıklamada, ödemenin yaklaşık yüzde 58'inin nakit, kalanının da hisse senedi olarak yapılması ve anlaşmanın yılın ortasında tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

AbbVie, Pharmacyclics'i satın alarak kârlı görülen onkoloji alanında büyümeyi amaçlıyor. Konuya yakın kaynaklara göre Pharmacyclics, hisse başına 250 dolar öneren Johnson & Johnson ile anlaşmaya çok yakındı. Ancak AbbVie son dakikada fiyatı yükselterek şirketi satın aldı. Bloomberg'in derlediği verilere göre, Pharmacyclics'in geçen yılki net geliri 86 milyon dolardı.