Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin’in gösterge hisse senedi endeksi, gelecek hafta yapılacak yeni hisse senedi arzlarının fonları var olan hisselerden uzaklaştıracağı endişesi ile bir ayın ilk haftalık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor.

Tüketici ve sağlık hizmetleri hisseleri, en az yüzde 1.7 geriledi. Elektrikli araba üreticisi BYD Co. yüzde 3.8 değer kaybetti. Xizang Haisco Pharmaceutical Group Co. yüzde 3.8 düşüş gösterdi. Küçük ölçekli şirketlerin bulunduğu ChiNext endeksi yüzde 3.1 gerileme kaydetti. Aluminum Corp. of China Ltd. yüzde 10 değer kazandı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek yerel saat ile 13:16’da 3,245.64 puan oldu ve bu haftaki kaybı yüzde 1.9’a taşıdı. Çin, Başbakan Li Keqiang’ın artan ekonomik dalgalanmalara işaret etmesi ile birlikte 2015 yılı için büyüme hedefini yüzde 7 civarına düşürdü.

Shenwan Hongyuan Group Co. traderlarından Yen Chiu, “İlk halka arz etkisinin geçici olmasına rağmen piyasa kısa vadede baskı altına girecek. Ekonomik görünümdeki karamsar tabloya bakıldığında ek teşvik gelebilir” dedi.