Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:30'da güncellendi)

Bakır, Şili’deki madenlerin şiddetli yağışların sona ermesinin ardından yeniden açılması ve Çin’de sanayi şirketlerinin karları düşüşleri genişletmesi sonrası, 3 aya yakın sürenin en yüksek seviyesinden geriledi.

Şili’nin Codelco madencilik şirketi, şiddetli yağışların sona ermesinin ardından Atacama Çölü’ndeki 4 madeni tekrar faaliyete açtı. INTL FCStone’un tahminine göre sağanak yağış yaklaşık 16 milyon tonluk üretim kapasitesini kapattı. Ulusal İstatistik Kurumu’nun Cuma günü açıkladığı verilere göre Çin’in sanayi şirketlerinin karı Ocak ve Şubat aylarında bir yıl önceye göre yüzde 4.2 geriledi.

Seul’daki Korea Exchange Bank Futures Co. metal traderlarından Chae Un Soo, “Arz endişeleri hafifliyor. Bu durum fiyatları aşağı itecektir” dedi.

Üç ay vadeli bakır kontratı Londra Metal Borsası’nda (LME) yüzde 0.8 kadar gerileyerek, yerel saatle 11:43'te metrik ton başına 6,128 dolara geldi. Metal, Perşembe günü yüzde 0.8 artış göstererek 6,174 dolar ile 2 Ocak’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Fiyatlar bu hafta yüzde 1.2 artış gösterdi ve yükselişi 3. haftaya taşıyor.

Mayıs vadeli bakır kontratı New York’ta yüzde 0.7 düşüş ile pound başına 2.7925 dolar oldu. LME’de nikel ton başına 13,370 doları gördü. Kalay yatay seyretti.

(14:30'da güncellendi)