Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri, merkez bankası başkanının ek teşvikin yolda olduğu sinyali vermesi ile bu yılın en büyük rallisini kaydetti.

China Communications Construction Co., Hong Kong’da altyapı hisselerindeki yükselişlere öncülük etti. Çin Başkanı Xi Jinping, 40 milyar dolarlık İpek Yolu Ekonomik Kemer Planı ile ilgili detayları açıkladı. China Railway Group Ltd. yüzde 13 prim yaptı. China Minsheng Banking Corp. ve New China Life Insurance Co., finans hisselerinin yükselmesinin ardından yüzde 3’ten fazla değer kazandı. Çin Merkez Bankası (PBOC) Güvernörü Zhou Xiaochuan, ülke büyümesinin “biraz” fazla gerilediğini ve politika yapıcıların bu duruma yanıt verme olanağının bulunduğunu söyleyerek dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde ek parasal genişlemeye gidileceği tahminlerini desteklemiş oldu.

Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi 5 günden bu yana ilk kez yükseliş gösterdi ve yüzde 2.8 artış kaydederek yerel saat ile 09:51’de 12,229.85 puana geldi. Endeks 29 Aralık’tan bu yana en büyük yükselişi göstermeye ilerliyor.