Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, iki aydan uzun bir sürenin en büyük haftalık kaybını göstermesinin ardından enerji üreticilerinin düşüşlere öncülük etmesi ve havayolu şirketlerinin yükselmesi ile kayıp ve kazançlar arasında dalgalanıyor.

Kyocera Corp., hedge fonu Oasis Management Co.’nun şirketten hisse senedi aldığı haberlerinin ardından yüzde 1.4 yükseldi. Japan Tobacco Inc., Credit Suisse Group AG’nin şirketin hisse senedi için hedef fiyatını yükseltmesi ile yüzde 1.3 prim yaptı. JX Holdings Inc. ve Inpex Corp., petrolün düşüşü ikinci güne taşıması ile en az yüzde 1.8 geriledi. Havayolu şirketleri yüzde 1.4 artış gösterdi.

 Topix endeksi, yüzde 0.6 düşmesinin ardından yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 12:41;’de 1,558.23 puana geldi. Endeks geçtiğimiz hafta yüzde 1.8 gerileyerek Ocak başından bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.8 artış ile 19,442.28 puan oldu. Japonya’nın sanayi üretimi geçtiğimiz ay beklentilerin üzerinde gerileme gösterdi.

Tokyo’da bulunan Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalara göre sanayi üretimi yüzde 3.4 geriledi. Ocak ayında yüzde 3.7 yükseliş kaydedilmişti. Bloomberg anketine katılan 28 ekonomistin tahminlerinin medyanı yüzde 1.9 düşüş görüleceği yönündeydi.