Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalar telekomünikasyon firmalarının rallisinin ardından 3 günün ardından ilk kez yükseldi. Hong Kong’ta işlem gören Çin hisseleri 3 ayın en yüksek kaybından toparlanışa geçti. Malezya ringiti düşüşlere öncülük etti.

Dünyanın en çok aboneye sahip telekomünikasyon firması China Mobile Ltd. 4G servislerine daha fazla abone eklemesinin ardından Hong Kong’ta yüzde 6.7 arttı. Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 2.1 yükseldi. Ringit ve Endonezya rupisi dolar karşısında en az yüzde 0.5 geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 artış ile düşüşünü 2. güne taşıdı ve Hong Kong saati ile 01:17’de 1,037.10 puana geldi. Çin hisseleri, yatırımcıların Çin Merkez Bankası’nın zorunlu rezerv oranlarını düşürmesini fiyatlaması ile değer kaybetti. Bloomberg tarafından düzenlenen ankete göre merkez bankası yetkilileri ekonomik büyümeyi canlandırmak adına ters repo oranlarında rekor indirime gidecek.

Bangkok’taki SCB Securities Co. Isara Ordeedolchest, “Ekonomik teşvikler hakkında iyimserlik sürüyor, volatil olmalarından ötürü Çin hisselerinin daha fazla artış kaydetmesi imkanı bulunuyor” şeklinde konuştu.

Gelişen ülkeler endeksi 2015’te yüzde 8.4 arttı ve Bloomberg tarafından derlenen verilere göre yıllık tahmini gelirlerin 12.4 katı işlem gördü. MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 4.1 arttı ve 16.9 kat değerleme kaydedildi.