Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kıdemli bir Yunan hükümet yetkilisinin verdiği bilgilere göre, kurtarma ödemeleri ile ilgili bir anlaşmaya varılması ihtimalinin uzak olması ile birlikte Yunanistan ve kreditörleri ülkenin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) yapması gereken bir ödemeyi kaçırması veya temerrüde düşmesi konusunda görüşmediler.

İsminin açıklanmaması koşulluyla konuşan yetkili, Başbakan Alexis Tsipras’ın Perşembe günü Brüksel’de gerçekleşen göçmenlik ile ilgili zirvede Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bir araya gelmesi halinde, Merkel’e Yunanistan’ın kendi payına düşeni yaptığını ve bu ay bir anlaşmaya varılabileceğini söyleyecek.

Aynı yetkiliye erken seçim veya referandum olasılığı ile ilgili görüşü sorulduğunda, “Bir anlaşma sağlamada başarısız olunması, Yunanistan’da politik bir olay olarak görülebilir ve politik bir yolla ele alınabilir. Bu tip varsayımlı senaryolar, hükümet gündeminin bir parçası değil” cevabını verdi.

Cuma günü Letonya’nın başkenti Riga’da yapılacak görüşmelerde Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan’ı ekonomik reformları gerçekleştirmeye ikna etmeye çalışacak. Yardım ödemelerinin yapılması ekonomik reformların gerçekleştirilmesine bağlı.

Avrupa Birliği Ekonomi ve Para Komisyou Üyesi Pierre Moscovici, “Yunan hükümeti reform çabalarında temel göstermeli. Zaman önemli ve bu acil bir konu” dedi.