Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan, 4 gün süren yoğun müzakerelerin ardından tarafların halen uzlaşıdan uzak olmaları ile birlikte kreditörleriyle reform gündemi üzerinde Mayıs ayında anlaşma sağlanmasına çabalayacak.

Müzakereler ile ilgili bilgi sahibi üç kişinin verdiği bilgilere göre Yunanistan ve kreditörleri arasında mali tavırdan varlık satışlarına, işgücünden emeklilik reformlarına konular üzerinde anlaşmazlıklar bulunuyor. Ancak yine de aynı kişilere göre ilerleme kaydedildi. Başka bir yetkili ise Yunanistan’ın haftayı atlatmak için yeterince likiditeye sahip olması ve Uluslararası Para Fonu’na (IMF) 6 Mayıs’ta 200 milyon euro ödeme yapması gerektiğini söyledi. Bilgi sağlayan kişiler, görüşmelerin gizli olması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemediler. Görüşmeler Pazartesi devam edecek.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, görüşmelerin durumunu değerlendirmek için Pazar akşamı Maliye Bakanı Yani Varoufakis ve hükümetin müzakere takım lideri Euclid Tsakalotos ile bir araya geldi.

Bir Yunan yetkilisinin toplantının ardından yaptığı açıklamaya göre müzakereciler kayda değer bir ilerleme kaydettiler ve Yunanistan ile kreditörleri Mayıs ayında teknik bir seviyede bir anlaşmaya varmayı hedefliyor. Hükümet Çarşamba günü görüşmelerin bir sonraki turunda başarılı bir sonuç almayı amaçlıyor.