Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

AB, yetkililerin kurtarma anlaşması ile ilgili baskı yapması ile birlikte Yunanistan’ın görünümünü düşürdü.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Yunanistan’ın mali krizi ile ilgili çıkmazın ekonomiyi zora sokmasının ardından ülkenin kurtarma programı hedeflerine ulaşmada zorlanacağı varsayımında bulundu. Ülkenin likidite sıkıntısının çözülmesini amaçlayan görüşmeler sürüyor.

Komisyon Salı günü Brüksel’de açıklanan bahar tahminlerine göre Yunan ekonomisinin bu yıl yüzde 0.5 büyüyeceği tahmininde bulundu. Şubat ayı tahmini yüzde 2.5 seviyesindeydi. Komisyon’un açıkladığı tahminler, Yunan yetkililerin Avrupalı politika yapıcılara ülkenin gerileyen mali durumunu rahatlatacak bir anlaşma sağlanması konusunda baskı yaptıkları bir dönemde geldi.

Komisyon konu ile ilgili açıklamasında, “Büyümenin desteklenmesi için gerekli koşullar yerinde. Ancak belirsizlik ve sıkılaşan finansal koşullar toparlanmayı geciktiriyor ve kamu maliyesine olumsuz etki ediyor. Buna rağmen ekonomi geçtiğimiz yıl 2007’den bu yana ilk kez büyüme gösterdi. Pozitif ivmelenme Aralık ayında erken seçimlerin açıklanmasından bu yana oluşan belirsizlikten zarar gördü” ifadelerini kullandı.