Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:30'da güncellendi)

ABD Hazine tahvilleri, düzensiz büyüme işaret eden ekonomik verilerin, yatırımcıların faiz artırımlarının zamanlamasına ilişkin beklentilerinde fazla bir değişikliğe neden olmamasının ardından değer kazanırken, dolar üç günlük rallisini durdurdu. ABD hisse senetleri dalgalı seyretti ve petrol değer kazandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, son üç günde yüzde 1.9 yükseldikten sonra, New York saati ile 10:02'de, yüzde 0.1 aşağıda seyrediyordu. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi üç baz puan düşerek yüzde 2.22'ye indi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.1'den az yükseldi. Stoxx Europe 600 Endeksi kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Petrol New York'ta yüzde 1.1 yükseldi.

ABD'de işsizlik başvuruları son dört hafta ortalamasında 15 yılın en düşük seviyesine geriledi ve bu durum işgücü piyasasının güçlenmeye devam ettiğinin bir işareti olarak algılandı. Öte yandan, ABD'de ikinci el konut satışları Nisan ayında beklenmedik bir şekilde düştü. Yatırımcılar, dün açıklanan Fed'in tutanaklarının ABD merkez bankasının borçlanma maliyetlerini her toplantıda artırabileceği yolundaki mesajı güçlendirdirmesinin ardından, faiz görünümünü değerlendiriyor. Bugün Euro Bölgesi için açıklanan veriler, bölge ekonomisindeki toparlanmanın teklemekte olduğunu işaret etti.

Zürih'te Julius Baer Group Ltd. araştırma müdürü Christian Gattiker, "Yatırımcılar ABD'de tüm zamanların en yüksek seviyelerinde oturuyor," dedi ve "Haziran ayında faiz artırımı beklentisi uzun zamandır masada değildi, ancak Fed'in bunu işaret etmesi bir miktar ferahlama getirdi. Fakat bu durum piyasaları çok fazla yükseltmeye yetecek denli iyi değil" şeklinde görüş bildirdi.

(17:30'da güncellendi)