Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Yardımcı Guvernörü Minouche Shafik, İngiltere enflasyonunu aşağı iten faktörlerin geçici olduğunu ve talebi düşüren ekonomik dalgalanmaların önümüzdeki yıllarda hafifleyeceğini söyledi.

Cuma günü Manchester’da yaptığı bir konuşmada Shafik, verimliliğin ivmelenmesini beklediğini söyledi. Shafik, verimlilikteki artışın uzun vadede potansiyel üretim genişlemesini destekleyeceğini dile getirdi.

Shafik, “Verimlilikteki artışın gelecek yıl etkisini göstermesini beklemek mantıklı. Ancak bunun zamanlaması ile ilgili belirsizlik mevcut. İşgücü piyasasındaki durağanlığın azalması üretimin artacağına işaret ediyor” diye konuştu.

İngiltere’nin enflasyonu 1960’dan bu yana ilk kez Nisan 2015’te sıfırın altına geriledi. Enflasyondaki gerileme petrol ve gıda fiyatlarındaki düşüşleri yansıtıyor. BOE’nin Para Politikası Komitesi bu ay gösterge faiz oranını rekor düşük seviyede sabit tutma kararı aldı. BOE Guvernörü Mark Carney, enflasyondaki zayıflığın kısa ömürlü olacağını ve bu yılın sonunda ivmelenme göstereceği söyledi.