Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 28 Mayıs Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'na katılacak.

- Nevşehir'de Belediye Başkanlığını ve Valiliği ziyaret edecek Erdoğan, Damat İbrahim Paşa Bulvarı'nda halkla buluşacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'da Valiliği ziyaret edecek, kent meydanında vatandaşlarla buluşacak ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Ankara/11.00/Nevşehir/13.30/14.15/15.00/Aksaray/17.15/18.00/19.15)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Siirt, Tunceli ve Malatya mitinglerine katılacak.

(Siirt/12.00/Tunceli/15.00/Malatya/18.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pursaklar ve Keçiören'de vatandaşlarla buluşacak, partisinin Aydın mitingine katılacak, İzmir Ticaret Borsasında konuşma yapacak.

(Ankara/14.30/Aydın/18.00/İzmir)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, esnaf ziyareti yapacak, Akyazı'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelecek, Roman şenliğine ve Sakarya Amatör Futbolcular Derneğinin ödül törenine katılacak.

(Sakarya/15.00-21.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Letonya Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Andrejs Pildegovics tarafından, onuruna verilecek çalışma yemeğine iştirak edecek.

- Bozkır, Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali'nde bulunacak.

(Riga/12.00/İstanbul/21.30)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'na katılacak.

- TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yıllık Sanayici Bilgilendirme Toplantısı'na iştirak edecek Işık, kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(İstanbul/10.00/Kocaeli/16.30/20.00)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 42. İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak, bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapacak.

(Kuveyt)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bayramyeri Kaleiçi esnafı ile kahvaltıda bir araya gelecek, Gama Tekstil firmasını ziyaret edecek, Bakırlı Örnek Caddesi esnafının hayır yemeğine katılacak.

- Zeybekci, Rateks tekstil firmasını ziyaretinden sonra, Çivril'de miting yapacak, Çıtak, Kıralan ve Kocabaş mahallelerini ziyaret edip, Yeni Mahalle'de miting düzenleyecek.

(Denizli/09.45-20.30)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri OSB 1. Bölge'de fabrika ziyaretleri ve incelemeler yapacak.

(Kayseri/12.30)

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vezirköprü'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelecek, esnaf ziyareti yapacak, Arıca Mahallesi'nde rahmet duasına katılacak ve ilçede bazı mahalleleri ziyaret edecek.

(Samsun/10.00-17.00)

8- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, esnafla kahvaltıda bir araya gelecek, besicilerle görüşecek.

(Kırşehir/09.30-14.30)

9- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kayapınar ilçesinde esnafı ziyaret edecek, Doğa Sporları Kulübü üyeleriyle bir araya gelecek, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Hayvan Hastanesinin açılışına katılacak.

(Diyarbakır/10.00-19.00)

10- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hugo Boss, CMS, Esbaş, Ayakdaş ve Konfor Mobilya fabrikalarını ziyaret edecek, Gaziemir Sarnıç Ana Cadde'de esnaf ziyaretinde bulunacak.

(İzmir/12.00-16.00)

11- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesini ziyaret edecek, tekstil işçileriyle buluşacak, esnaf ziyareti gerçekleştirecek. Yıldırım'da halkla buluşacak Müezzinoğlu, Nilüfer'de vatandaşlara seslenecek.

(Bursa/11.00-22.15)

12- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Keşap Durağı, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Alanı'nda düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

(Giresun/12.00/Rize/15.30/Trabzon/18.00)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Seydişehir, Beyşehir, Ilgın ve Akşehir'de düzenleyeceği mitinglere iştirak edecek.

(Konya/11.45-9.00)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Büyükçemece'de iş adamları ile kahvaltılı toplantı yapacak.

- Şentop, Şişli Öğretmenevi ve Emin Saraç İmam Hatip Lisesi Kültür Merkezi'nde "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu konferanslara katılacak.

(İstanbul/10.00-20.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakere süreci kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa/09.30)

2- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

3- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

EKONOMİ

1- TÜİK, yılın ilk çeyreğine ilişkin sanayi işgücü girdi ile ticaret ve hizmet endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

AA