Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisselerinin çoğu, ABD verilerinin ülkenin imalat sanayinde büyüme olduğunu göstermesinin ardından yenin dolar karşısında 12 yılın en düşüğüne yakın seviyede tutunması ile birlikte yükseliş gösteriyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1 gerileyerek Tokyo saati ile 09:02’de 150.98 puana geldi. Endekste gerileyen her üç hisse senedi için yaklaşık 5 hisse senedi yükseldi. ABD’de üretim Mayıs ayında beklentilerin üzerinde arttı. Siparişler 5 ayın en hızlı seviyesinde yükseliş gösterdi. İnşaat harcamaları tahminleri aştı. Japonya’da Topix endeksi yükselişi 13. güne taşıdı. Yen dolar karşısında 124.83 yenden işlem gördü.

Sydney’deki Patersons Securities Ltd. stratejistlerinden Tony Farnham, “Veriler ikinci çeyrekte toparlanma olacağına yönelik rahatlama sağladı ve istikrarlaşma olduğuna işaret ediyor.  ABD ekonomisinde şu an ılımlı bir büyüme mevcut ve Fed’e para politikasını daha normal seviyelere getirmek için adım atma olanağı veriyor” dedi.

Avustralya’da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0.2 arttı. Yeni Zelanda’da NZX 50 Endeksi yüzde 0.4 yükseliş gösterdi.