Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri, tahminlerden güçlü gelen ABD imalat sanayi verisinin Fed’in faiz artıracağı beklentilerini desteklemesi ile finans şirketleri öncülüğünde geriliyor. Şanghay endeks, Pazartesi günü yükselmesinin ardından önceki kazançları sildi.

Ping An Insurance (Group) Co. ve Bank of Communications Ltd., Hong Kong’da yüzde 2’den fazla geriledi. Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., Ladurner Ambiente’i satın almayı planlaması ile birlikte yüzde 10  yükseldi. Huatai Securities Co. ve Citic Securities Co. Şanghay’da finans şirketlerindeki kayıpları hızlandırdı.

Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi, Pazartesi günü yüzde 1.4 yükselmesinin ardından yüzde 1.3 gerileyerek yerel saat ile 13:04’te 14,111.67 puana geldi. Volatilite, kredili işlemlerin dünyanın en büyük rallisini alevlendirmesi ile Şanghay’da 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Şanghay göstergesi geçtiğimiz hafta 2009’dan bu yana en sert iki günlük düşüş gösterdi. Endeks 12 ay içerisinde yüzde 143 yükseliş kaydetti.

Hang Seng Endeksi yüzde 0.8 geriledi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 düşüş ile 4,808.23 puana indi.