Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'nde hizmet büyümesi Mayıs ayında yavaşlayarak, halen merkez bankasının teşvikine ihtiyaç duyan kırılgan bir toparlanmaya işaret etti.

Markit Economics'in satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Nisan'daki 54.1'den 53.8'e geriledi. Hizmet ve imalat sektörlerini içeren bileşik endeks ise 53.9'dan 53.6'ya geriledi. Her iki rakam da 21 Mayıs'ta açıklanandan yüksek gerçekleşti.

Euro Bölgesi, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) 1.1 trilyon euroluk teşvik programından yararlanıyor. Markit raporunda da bu hamlenin toparlanmayı pekiştirmek açısından gerekli olduğu tespiti yer aldı. Deflasyon tehdidi ciddi şekilde azalsa ve ekonomi iki yıldır çeyreklik büyüme kaydetse de, fiyat artışı AMB'nin hedefinin oldukça altında yer alıyor.

Londra'da bulunan Markit Ekonomisti Chris Williamson "AMB'nin önlemleri, iş dünyası ve Tüketici Güvenini yükselten önemli bir faktör oldu. Büyümedeki kırıganlık göz önünde bulundurulduğunda, parasal genişlemenin erken sonlandırılması iddiaları temelsiz gözüküyor" dedi.