Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan’da 5 Temmuz Pazar günü yapılacak referandum öncesinde yapılan ilk ankete göre halkın çoğunluğu Başbakan Alexsi Tsipras’ı destekliyor.

Efimerida ton Syntakton Gazetesi’nde yer alan anket katılımcıların yüzde 54’ünün referandumda kreditörlerin taleplerine “hayır” diyeceğini yani kemer sıkma önlemlerine karşı duruş sergileyeceğini gösteriyor. Katılımcıların yüzde 33’ü ise referandumda “evet” oyu kullanacağını belirtti. Anket ProRata tarafından 28-29 Haziran’da 1,200 kişi arasında gerçekleştirildi. Ankette hata payı yüzde 2.8.

Barclays Plc analistleri konu ile ilgili, “Kurumların tekliflerinde büyük bir değişiklik olmaması ile birlikte Tsipras’ın hayır oyunu desteklemekten başka bir seçeneği yok. Referandumdan evet çıkması halinde istifa edeceğini söylemiş olması durumu daha da önemli kıldı. Referandum hem euro üyeliği hem de Tsipras’ın geleceği ile ilgili” değerlendirmesini yaptılar.

Öte yandan ProRata anketi hayır oylarının sermaye kontrollerinin uygulanmasının ardından Pazartesi günü yüzde 46’ya düştüğünü belirtti. Bu oylar bir önceki gün yüzde 57 seviyesindeydi. Evet oyları ise yüzde 30’da 37’ye yükseldi.