Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin hisse senetlerindeki düşüşün yeniden başlaması ile kazançları azaltıyor. Bu durum, Yunanistan’ın referandum ile kemer sıkma önlemlerini reddetmesinin ardından riskli varlıklardaki satış dalgasının aşırı olduğu yönündeki spekülasyonu çelişkili hale getirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:33’te yükselişi yüzde 0.2’ye düşürdü. Çin’de Şanghay Bileşik Endeksi, Mart ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Endeksteki düşüşte kredili işlemlerdeki rekor düşüşler etkili oldu. Devletin sahip olduğu büyük şirketlerin ralli yapması kredili işlemlerde gerilemeyi dengeleyemedi.

Gösterge endeks yüzde 3.2 gerileyerek yerel saat ile 11:30’da 3,655.65 puana geldi. Devletin işlettiği finans şirketlerinin 120 milyar yuan değerinde hisse senedi alacağı ve halka arzların askıya alınacağı taahhütleri dahil olmak üzere piyasayı istikrarlaştırmak için alınan önlemler, düşüşü sonlandırmada başarısız oluyor.

Referandumdan "Hayır" çıkmasının ardından Tsipras'ın yeni tekliflerini sunması bekleniyor. Euro Grubu TSİ 14.00'te toplanacak. Yunanistan ile ilgili henüz bir planın oluşmadığını vurgulayan Angela Merkel, "Zaman daralıyor, Tsipras Salı günü önerisini sunmalı" ifadesini kullandı.