Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Janus Global Unconstrained Tahvil Fonu Yöneticisi Bill Gross, piyasalarda fırtına öncesi sessizliğin hakim olduğunu ve Yunanistan’ın fırtınanın merkezinde olduğunu söyledi. Gross, ülkenin Euro’dan çıkmasına yüzde 70-80 ihtimal verdiğini dile getirdi.

Pacific Investment Management Co.’dan (Pimco) ani bir şekilde ayrılan Gross, geçtiğimiz Eylül ayında Janus’a katılmıştı. Gross, şu an 1.5 milyar dolarlık Janus Global Unconstrained Bond Fund’ı yönetiyor.

Gross Bloomberg Televisyonu’na verdiği röportajda, “Durumun sakin olduğunu düşünmüyorum” dedi. Gross, Pazar günü yapılan Yunanistan referandumunun ardından piyasanın verdiği sessiz reaksiyona şaşırdığını sözlerine ekledi.

Gross, Yunanistan’ın bu ayın ilerleyen zamanlarında yapması gereken borç ödemesine atıfta bulunarak, “Bence bunu çözmek için bir iki haftaları var. Perde arkasında AMB tarafından büyük bir destek olduğunu görüyorsunuz. Merkezi hükümetlerin piyasaları sakın tutmak için ellerinde ne varsa piyasalara attığını görüyorsunuz” diye konuştu.