Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD’de hisseler, Yunanistan meclisinde kreditörlerin sunduğu kutarma paketinin onaylanması ile yükseliş kaydetti, Nasdaq rekor kırdı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi günün sonunda yüzde 0.8 yükseldi ve 2.124,29 puan oldu. Dow Jones Endeksi yüzde 0.4 kadar artarak 18.120,25 puana geldi. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1.2 değer kazandı ve 5.163,18 puana ulaşarak rekor kırdı.

New Jersey'deki ICAP Plc. kıdemli başkna yardımcısı Ron Anari, "Piyasa Yunanistan krizinin öngörülebilir hale gelmesinden memnun. Fed'in de etkisi ile daha fazla olumlu haber bekleniyor" yorumunu yaptı.

Yunanistan yeni kemer sıkma paketini Çarşamba gecesi onayladı. Söz konusu önlemlerin onaylanması, kreditörler tarafından 86 milyar euroluk finansal yardımın ön koşulu olarak talep edilmişti.

ABD'de işsizlik başvuruları 281 binle beklentinin altında gerçekleşti. Bir önceki hafta 296 bine revize edilirken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi 285 bin olarak belirlenmişti.

Temmuz ayına ilişkin Ulusal Konut Üreticileri Birliği (NAHB) Konut Piyasası Endeksi ise 60 değerini alarak, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Philadelphia Fed Güven Endeksi Temmuz ayında 5,7 ile beklentinin oldukça altında kaldı.