Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin’de sanayi şirketlerinin karlarında gerileme görülmesinin ardından kayıpları genişletiyor ve düşüşü 4. güne taşıyor. Dow Jones Industrial Average geçtiğimiz hafta Ocak ayından bu yana en kötü haftayı kaydetmişti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 09:26’da yüzde 0.6 geriledi. Japonya’da Topix endeksi yüzde 0.7 geriledi. Çin’de sanayi şirketlerinin karı Haziran ayında bir yıl önceye göre yüzde 0.3 geriledi. Ulusal İstatistik Kurumu’nun web sitesinde yayımladığı verilere göre Haziran ayı karı 588.6 milyar yuan seviyesinde gerçekleşti. Karlar, Mayıs ayında yüzde 0.6’lik bir artış ile 520.7 milyar yuan olarak gerçekleşmişti. Ocak-Haziran döneminde yüzde 0.7’lik bir gerileme görüldü. Ocak-Haziran dönemi için kar 2.84 trilyon yuan oldu. Altın, beş yılın en düşük seviyesine yakın seyrederken, petrol ayı piyasasında. Yatırımcılar, bu hafta Fed’in faiz artırımı zamanlaması ile ilgili değerlendirmesine odaklanacaklar.

AMP Capital Investors Ltd. stratejisti Shane Oliver, “Hisse senedi piyasaları volatil seyri sürdürebilir. Çünkü hisse senetleri için mevsimsel olarak yılın zayıf bir dönemindeyiz. Çin’in ekonomik büyümesi ve Fed’in faiz artırımı ile ilgili belirsizlikler devam ediyor” dedi.

Güney Kore’de Kospi Endeksi yüzde 0.5, Avustralya’da S&P7ASX Endeksi yüzde 0.2 düştü. Yeni Zelanda’da NZX 50 Endeksi yüzde 0.4 geriledi.