Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Asya'daki satışların ve şirket finansallarının etkisiyle düşüşü beşinci güne taşıdı ve bu yılın en büyük 5 günlük düşüşünü kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi günün sonunda yüzde 2.2 gerileyerek 385.91 puan oldu ve 5 günlük bazda yüzde 5.1 seviyesinde kayıp yaşadı. İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 2,9 değer kaybederken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,4 düşüş kaydetti ve Avrupa Borsalarındaki düşüşlere öncülük ettiler.

UBS Group AG yüzde 2.3 gerilerken, FT'nin ardından The Economist'i de satmaya hazırlanan Pearson hisseleri de yüzde 4.8 düşüş gösterdi. Daimler AG ve BMW AG,en az yüzde 2.6 düşüş sergilerken, tüm sektör grupları gerilerken, 19 sektör grubunda bankacılık en düşük performansı kaydetti.

Asya'da Çin borsası, hükümetin önlemleri sonrası gerçekleşen üç haftalık rallinin sürdürülebilir olmadığı endişesiyle sona erdi ve endeks 8 yılın en sert düşüşünü kaydetti. Avrupa'da ise kar sezonu hız kazanıyor. Stoxx 600'deki 190 şirketin bu hafta finansallarını açıklaması bekleniyor.

UniCredit Bank AG stratejisti Christian Stocker “Bu yaz ana tema gelişen piyasalara ve emtialara dair yükselen belirsizlikler oldu. Avrupa piyasaları konsolidasyon safhasında ve bu en azından Eylül-Ekim dönemine kadar sürecektir” dedi.