Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır, arzda düşüş geleceği sinyalleri ile yükselişi ikinci güne taşıyor ve 6 yılın en düşük seviyesinden gösterdiği toparlanmayı genişletiyor. Kalay, sanayi metallerin güçlenmesi ile iki ayın zirve seviyesine yükseldi.

Bakır, Salı günü yüzde 2.1 yükselerek yaklaşık 3 haftanın en büyük artışını kaydetmesinin ardından yüzde 1.9 kadar değerlendi. Freeport- McMoRan Inc. planlarını gözden geçireceğini ve üretimi düşürebileceğini belirtti. Başka bir madencilik şirketi Antofagasta Plc bu yıl beklenenden daha düşük bir üretim yapacağını açıkladı. TD Securities Inc. Zambiya’daki güç sıkıntısının üretimi ikinci yarıyılda azaltabileceğini ifade etti.

Bakır Londra Metal Borsası’nda yüzde 0.4 yükselerek Hong Kong saati ile 16.04’te ton başına 5,316.5 dolardan işlem gördü. Şanghay’da işlem gören bakır vadelileri yüzde 2 değerlendi. Comex kontratları yüzde 0.2 artış gösterdi.

Londra ve Şanghay’da işlem gören metallerin çoğu, doların önemli para birimleri karşısında bu hafta zayıflamasının ardından yükseliş kaydetti. Traderlar, ABD’nin faiz artırımı zamanlaması ile ilgili Fed’in bugün yapacağı açıklamayı takip edecekler.

Üç ay vadeli kalay kontratı yüzde 1.2 kadar artarak ton başına 16,340 dolar ile 6 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.