Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg stratejistleri strategists Mark Cudmore, Mark Cranfield ve Davison Santana “Emtia fiyatlarındaki değişimin ticaret ve geniş ekonomi üzerindeki etkisi Ağustos ayında ana riskleri oluşturacak” değerlendirmesini yaptı.

Malezya ringiti “mükemmel bir fırtına” ile karşı karşıya kalabilir. Döviz rezervleri geriliyor, yabancı yatırımcı Malezya hisselerinde 13 haftadır net satışa gidiyor.  Çin’in yuanın işlem bandını genişleteceği spekülasyonları artıyor. Bant yüzde 2’den yüzde 3’e genişletilebilir. Yuanın 4. çeyrek dönemde SDR’ye dahil edilmesi hedefleniyor. Rusya’da ana risk, potansiyel bir para birimi riski gelebileceği yönünde. Brent petrol varil başına 52.30 dolardan gerilerse, Rusya’nın faiz kararı daha da önemli hale gelecek.

Türkiye’nin güvenli durumu yakından takip ediliyor. Ağustos ortasında kadar koalisyon hükümetinin kurulmasında başarısız olunması durumun hızlı bir şekilde kötüleşmesine neden olabilir. Türkiye’nin cari işlemler açığı, yüksek enflasyon ve para politikası odak noktası olmaya devam edecek.

Güney Afrika ekonomisi, küresel metal fiyatlarındaki düşüş öncülüğünde ticaret bakımından olumsuz etkilenmeyi sürdürecek.