Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin Yunanistan’ın borç yapılandırmasına bağlı olarak Euro Bölgesi’nden geçici olarak çıkmasını teklif ederek hata ettiğini söyledi.

Alman Handelsblatt Gazetesi’ne konuşan Sapin, Schaeuble ile bu konuda net bir fikir ayrılığı yaşadığını dile getirdi. Sapin, Alman bakanın duruşuna saygı duyduğunu, Schaeuble’nin taktik bir motivasyondan ziyade kanata göre hareket ettiğini belirtti.

Sapin, “Wolfgang Schaeuble’nin hata yaptığına inanıyorum. Schaeuble, derin Avrupalı iradesi ile bir çelişkiye düşüyor” dedi.

Sapin’in değerlendirmesi, Yunanistan’ın borç yükünün hafifletilmesi ile ilgili Fransa ve Almanya arasındaki görüş farklılığını yansıtıyor. Schaeuble, 9 Temmuz’da Yunan borçlarının yeniden incelenmesi konusundan Sapin’den daha şüpheci olduğunu ifade etmişti.

Sapin, “Euro Bölgesi’nde Grexit veya herhangi başka bir çıkış olmamalı. Geçici bir çıkışa izin verirseniz, bu diğer ülkelerin de zorluklardan kaçmaya çalışacağı anlamına gelir” diye konuştu.