Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

MHP, AK Parti azınlık hükümetine destek şartını açıkladı. Reuters'ın haberine göre MHP, AK Parti azınlık hükümetine Kasım'da seçim olması şartıyla destek vereceğini açıkladı.

Reuters'a konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın "Koalisyon seçenekleri tükenirse erken seçim azınlık hükümetini destekleriz. Destek için Kasım'da seçim olmalı. MHP erken seçim için Kasım ayına sıcak bakar" dedi.

Hükümetin 23 Ağutos'a kadar kurulamaması halinde, seçim hükümeti kurularak erken seçime gidilmesi gerekiyor. Ancak seçim hükümetinin, meclisteki her partinin yer alacak olması nedeniyle, MHP'nin desteğini bulamayabileceğini ifade ediliyordu.

AK Parti koalisyon için tek resmi teması CHP ile kurmuş, istikşafi görüşmeler dün sona ermişti. CHP'li vekillerin yaptığı açıklamalar ise taraflar arasında ciddi farklılık olduğunu ortaya koymuştu.

AK Partililer, tabanın MHP ile benzer ideolojilere sahip olunması nedeniyle bu koalisyonu desteklediğini belirtiyorlar Ancak MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemi arayışını sonlandırması gibi AK Parti için kabul edilmesi zor gözüken bir takım talepleri var. Bahçeli'nin AK Parti'ye ters gelen bir başka talebi de bir önceki dönemde gündeme gelen yolsuzluk iddialarının araştırılmasıydı. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP'nin ülke çıkarları için tavrını yumuşatabileceğini ifade etmişti.