Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dolar/TL , koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalması ile başlattığı rekorlarına bugün de devam ediyor.

Merkez Bankası da döviz kurlarında artan tansiyona karşı ilk önlemini aldı. TCMB dolar döviz depo faizini yüzde 3'ten yüzde 2.7'ye indirdi.  Merkez zorunlu karşılıkları, rezerv opsiyonlarını ve serbest hesapların gecelik faizini yüzde 0.21'den yüzde 0.23'e çıkardı.

Ancak bu hamle sabah saatlerinde aştığı 2.84 TL seviyesini aşan dolarda tansiyonu düşürme konusunda ilk etapta yetersiz kaldı. Dolar/TL daha sonra 2,83'e kadar gevşedi.

Kur TSİ 18:00'de yüzde 0.43 artışla 2,8322 seviyesindeydi.

TL, euro karşısında da yüzde 1 değer kaybederek 3.17'lere kadar geldi ve düşüşünü altıncı güne taşıdı.

Türk Lirası'ndaki bu sert kayıplar, Güney Doğu'da şiddet olaylarının artması ve IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarla başladı ve Ak Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması ile hız kazandı. Erken seçim olasılığının artması Türk varlıklarına ciddi satış getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada "Erken seçim önümüzdeki tek seçenek" dedi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi yüzde 1.4 düşüşle beş ayın en düşük seviyesine inerken, 10 yıl vadeli tahvillerin faizi yaklaşık üç haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. Ülke CDS'leri ise Şubat 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

(18:00'de güncellendi)