Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:10'da güncellendi)

Dolar, ABD'de açıklanan büyüme ve istihdam verilerinin ekonomiye ilişkin iyimserliği artırmasının ardından bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

ABD para birimi, ABD'de gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYİH) ikinc çeyrekte yıllıklandırılmış rakamla yüzde 3.7 büyüyerek Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tümünün tahminlerinin üzerinde gerçekleşmesi ve geçen ay açıklanan rakam olan yüzde 2.3'ün üzerinde çıkmasının ardından hisse senetlerinin ralli yapması ile birlikte yükselişini üçüncü güne taşıdı. İşsizlik maaşından yararlanmak için başvuranların sayısı ise geçen hafta son üç haftanın en düşük seviyesine geriledi.

New York'ta Cambridge Global Payments'ın kıdemli Döviz traderı Stephen Casey, "Bir dizi olumlu veri görüyoruz," dedi ve "Halen doların yukarı trend göstermesini bekliyorum" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para birimi euro karşısında yüzde 0.8 değer kazanarak, New York saati ile 12:46'da 1.1224 ve yen karşısında yüzde 1.1 değerlenerek 121.21 seviyelerine çıktı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.3 yükselişle 1,206.39'a kadar çıkarak bir haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Traderlar, efektif Fed fonları oranının ilk artırımdan sonra yüzde 0.375'te ortalama bulacağı varsayımına dayanarak, Fed'in Eylül ayındaki toplantıda faiz artırma olasılığını yüzde 30 olarak görüyor. Bu olasılık 18 Ağustos'ta yüzde 48 seviyesindeydi.

(22:10'da güncellendi)