Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Fitch'in bugünkü Türkiye uyarılarının ardından Fitch Direktörü Paul Gamble Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı. Gamble siyasi ve jeopolitik belirsizliklerin artması halinde 2015 yılı için büyüme tahminini %3.2'den %2.5'e indirebileceklerini belirtti.

Gamble açıklamasında, "Türkiye'de siyasi riskler arttı ve bu, not kararımızda önemli bir faktör olacak. Ancak bütçe disiplini ve düşük kamu borcu kredi notunu destekliyor." ifadesine yer verdi.

Türkiye'nin 2015 büyüme beklentisine ilişkin soruya da Gamble, "Nisan ayında yayınladığımız raporda büyüme beklentimiz %3.2. Artan siyasi ve jeopolitik belirsizlikler ve daha sıkı mali koşullarla büyüme tahminimizi %2.5'e indirebiliriz" yanıtını verdi. 

Gamble açıklamasında Merkez Bankası politikalarına da vurgu yaptı. Fitch Direktörü, Merkez Bankası'nın sadeleştirmeye yönelik yol haritasının belirsizlik içerdiğini belirtti ve "Merkez Bankası'nın politikaları yatırımcılar açısından yorumlanması kolay değil ve karışık" yorumunu yaptı.

Geçerli kur seviyesinin iktisadi aktiviteye zarar vermeyeceği belirten Gamble, TL'de yaşanan değer kaybının Merkez Bankası'nın enflasyonu düşürme çabalarını zorlaştıracağına vurgu yaptı.

Gamble Türkiye'nin kredi notu gözden geçirme tarihinin 18 Eylül'de olduğunu da hatırlattı.